Psycholoog | Psychosociaal Therapeut | Counsellor in Beverwijk

Therapie-Vergoed.nl Betty Lagrand-Oldenburg psychosociaal therapeut psycholoog Beverwijk

Betty

Mijn naam is Betty Lagrand-Oldenburg, geboren in 1965 te Beverwijk. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen. Vanaf mijn 18e werk ik met en voor mensen. Na mijn studie Sociaal-Cultureel werk heb ik verschillende beroepen gehad en heb daarbij gewerkt met en voor baby's t/m (hoog) bejaarden mensen (met en zonder dementie). Het luisteren zit me in het bloed, ik ben in staat iemand “tevoorschijn te luisteren”. Hiervoor was in het werk wat ik deed niet voldoende tijd en ik besloot de Hbo-opleiding tot Psychosociaal Counselor te volgen. Ik wilde een eigen praktijk waar ik alle tijd en aandacht voor mensen kon nemen en waarin ik mensen kon helpen zichzelf weer in hun eigen kracht te zetten. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen zijn wie ze diep van binnen zijn en dat men eigen dromen mag waarmaken. Veelal wordt ons opgedrongen of aangeleerd “hoe het moet" en niet alleen door "anderen", ook wijzelf leggen onszelf allerlei regeltjes van moetens en mogens op. De mening die je hebt (of hoort te hebben), de kleding die je draagt, de meubels die je in je huis zou moeten hebben en de mensen waar je van zou moeten houden. Wanneer je je daar prettig bij voelt is het goed. Het wordt een probleem wanneer je je bekneld voelt. Door het leven dat je leidt, door het werk wat je doet, door de mensen om je heen, door het verloochenen van je ware ik. Ik heb een open en warme belangstelling voor jouw verhaal en ik benoem wat ik zie en voel. Ik werk hierbij graag met metaforen omdat ik jou zo op een heldere en toegankelijke manier kan uitleggen waar het om gaat. Ik werk graag met en in de natuur omdat mijn overtuiging is dat wij allemaal een onderdeel zijn van die natuur. We zijn (te) vaak alleen maar in ons hoofd en rationaliseren graag alles wat er met ons gebeurd. Wij zijn niet alleen ons hoofd maar ook hebben we een hart. Ons gevoel zegt ook vaak overduidelijk waar het nou om gaat. Ik luister daarom altijd naar mijn gevoel in gesprek met jou en dat benoem ik. Daarnaast zal ik jou stimuleren om naar jouw eigen gevoel te gaan. Ik ben van nature gevoelig en de gebeurtenissen in mijn jeugd hebben mijn voelsprieten nog meer doen groeien. Dit is niet heel gemakkelijk en ik heb er dan ook heel hard voor mogen werken om hier op een helpende en goede manier mee om te gaan. Hoe ik hier o.a. mee om ga staat beschreven in mijn blog "de therapeutische relatie". Humor vind ik erg belangrijk. Praten over pijn en problemen kan best zwaar en moeilijk zijn. Door middel van humor kun je zaken relativeren en die zwaarte verlichten. Ik heb zelf borstkanker gehad en weet hierdoor wat iemand met kanker door kan maken. Echter ieder mens is uniek en ieder mens beleefd de dingen op zijn/haar eigen manier. Toch denk ik dat het helpend kan zijn om te praten met iemand die hetzelfde als jou heeft doorgemaakt. Je hoeft daardoor niet álles uit te leggen. Mijn hobby's zijn mijn werk, tuinieren, lezen en in de natuur vertoeven (wandelen). Ik ben gek op dieren en heb zelf 5 katten, een hondje en duizenden wilde beestjes in mijn tuin.

Wie kan ik helpen
Met welke hulpvragen kan ik jou o.a. helpen

Wellicht staat jouw vraag er niet tussen. Kans is groot dat ik je wel kan helpen, ik zie graag je bericht tegemoet. 

Therapievormen
Opleidingen
Ik ben aangesloten bij

Tariefinformatie
  • Kennismakingsgesprek 30 minuten gratis
  • Consult 60 minuten 80 euro
  • Wandeltherapie 1,5/2 uur 120 euro
  • Stervensbegeleiding; gesprekken 60 minuten 80 euro, een geheel traject 1500 euro
  • In mijn praktijk krijg ik met veel verschillende hulpvragen en klachten te maken. Natuurlijk ben je ook van harte welkom met een vraag of klacht waarover je hier niets leest. Misschien twijfel je of je met jouw persoonlijke vraag bij mij terecht kunt. Je bent altijd welkom om contact op te nemen! Graag luister ik naar je en kijk ik samen met jou of jouw vraag of klacht binnen mijn werkveld valt. Ik kan je doorverwijzen naar jouw huisarts of een andere discipline (géén GGZ) wanneer dat wenselijk en/of noodzakelijk is. Ook als je de hulp die geboden wordt wel ziet zitten, maar niet met/door mij beschik ik over een breed netwerk van psychosociaal therapeuten waarmee die klik er wellicht wel zal zijn.
  • Wachtlijst: Nee

Bericht aan Betty

Wil je meer weten over welke therapien door jouw zorgverzekeraar vergoed worden? Op Zorgwijzer.nl kan je dat overzichtelijk terugvinden.