Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het lichaam centraal staat in de behandeling van psychische problemen.

Door gebruik te maken van verschillende technieken zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness, beweging en aanraking, wordt er gewerkt aan het verbeteren van het lichaamsbewustzijn en het oplossen van blokkades en spanningen. Lichaamsgerichte therapie is gericht op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest en kan ingezet worden bij uiteenlopende klachten zoals stress, angst, depressie en trauma.

 

Hoe kan lichaamsgerichte therapie helpen

Lichaamsgerichte therapie kan helpen bij het verlichten van fysieke en emotionele spanningen, het verminderen van angst en depressie, het verbeteren van het vermogen om emoties te reguleren, het vergroten van het zelfbewustzijn en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn. Door middel van verschillende technieken, zoals ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en lichaamsbewustzijn, kan de therapie helpen om de band tussen lichaam en geest te versterken en de persoon te helpen beter te communiceren met hun lichaam. Dit kan leiden tot meer zelfacceptatie en zelfliefde, wat de kwaliteit van leven kan verbeteren.

 

Bij welke mentale en/of fysieke klachten kan lichaamsgerichte therapie helpen

Lichaamsgerichte therapie helpen bij een breed scala aan klachten, waaronder stress, angst, depressie, trauma, fysieke pijn, emotionele onbalans, burn-out, slaapproblemen, enzovoort. 

Om jouw lichaamsgerichte therapeut in de buurt te vinden, klik hier. Kijk ook eens naar psychosociale therapie of hypnotherapie. Een overzicht van alle vormen van therapie vind je hier

Lichaamsgerichte therapie Therapie-Vergoed.nl

Elke vorm van therapie heeft andere voorwaarden wanneer het aankomt op mogelijke vergoeding. Meer informatie hierover kan je bespreken met jouw psycholoog, therapeut of counsellor. Ook op de website zorgwijzer kan je veel informatie vinden.