Innerlijk kind therapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het genezen van emotionele wonden/verwaarlozing die tijdens de kindertijd zijn ontstaan.

Het uitgangspunt is dat er binnenin ons een ‘innerlijk kind’ bestaat dat is gevormd door onze ervaringen in de kindertijd. Door middel van innerlijk kind therapie wordt het mogelijk om de onverwerkte emoties en trauma’s uit de kindertijd op te sporen, te begrijpen en eventueel te helen. Dit kan helpen om negatief gedrag, gedachten en emoties die voortkomen uit die onverwerkte emoties los te laten en te vervangen door gezonde, positieve gedachten en emoties.

 

Hoe kan innerlijk kind therapie helpen

Innerlijk kind therapie kan helpen omdat het zich richt op het verkennen van de emotionele trauma’s en problemen die in onze kindertijd zijn ontstaan. Door te leren begrijpen hoe deze ervaringen ons leven beïnvloeden, kunnen we oude patronen doorbreken en onze zelfzorg en relaties verbeteren. Innerlijk kind therapie helpt ons om ons te verbinden met ons innerlijke kind en onze onvervulde behoeften te begrijpen, waardoor we onszelf beter kunnen begrijpen en onze emotionele intelligentie kunnen vergroten. Het kan ook helpen bij het loslaten van oude overtuigingen en pijn die ons belemmeren om ten volle te leven.

Innerlijk kind therapie Therapie-vergoed.nl

Elke vorm van therapie heeft andere voorwaarden wanneer het aankomt op mogelijke vergoeding. Meer informatie hierover kan je bespreken met jouw psycholoog, therapeut of counsellor. Ook op de website zorgwijzer kan je veel informatie vinden.