Vele vormen van therapieën zijn mogelijk om een hulpvraag te bereiken.

De therapievormen staan op alfabet aangegeven en worden kort uitgelegd. Mis je een therapievorm? Laat het ons weten.

Counselling

Counselling is een vorm van begeleiding waarbij een persoon, meestal een professionele counsellor, met een cliënt werkt om emotionele, psychische en/of sociale problemen aan te pakken. Lees hier verder.

EMDR therapie

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een vorm van therapie die wordt gebruikt om psychologische trauma’s te behandelen. Lees hier verder.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij hypnose wordt gebruikt om iemands bewustzijn te veranderen en hen te helpen problemen in hun leven op te lossen. Hier kan je meer lezen over hypnotherapie.

Innerlijk kind therapie

Innerlijk kind therapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het genezen van emotionele wonden die tijdens de kindertijd zijn ontstaan. Lees hier meer.

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het lichaam centraal staat in de behandeling van psychische problemen. Meer lezen over lichaamsgerichte therapie kan hier

Psychotherapie

Psychotherapie is een vorm van behandeling die mensen helpt die psychische problemen of emotionele problemen ervaren. Hier kan je er meer over lezen. 

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie is een vorm van psychologische therapie die gericht is op het behandelen van psychische en sociale problemen. Lees hier verder.

Psychosyntese therapie

Psychosynthese therapie is een vorm van psychotherapie dat zich richt op het begrijpen van het gehele individu, inclusief de spirituele kanten van ons bestaan. Lees hier verder. 

Rouw en verlies therapie

Rouw- en verliestherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het omgaan met verlies en rouw. Lees hier meer.

Schematherapie

Schematherapie is een psychotherapie die is ontwikkeld om diepgewortelde patronen en overtuigingen die in de kindertijd zijn ontstaan te veranderen. Meer lezen over schematherapie, kan hier.

Elke vorm van therapie heeft andere voorwaarden wanneer het aankomt op mogelijke vergoeding. Meer informatie hierover kan je bespreken met jouw psycholoog, therapeut of counsellor. Ook op de website zorgwijzer kan je veel informatie vinden.